Advokaten 1

Print Print
01-02-2016

 

Når der kommer strøm til papir
Igennem mere end 20 år er der blevet sat strøm til papir. Ambitionerne har været store om at gøre skemaer til det offentlige, journaler og selvangivelser brugervenlige og sikre. Men hvad med retssikkerheden? Kan den følge med ambitionerne om at digitalisere stat og forvaltning? Advokaten går digitaliseringen efter i sømmene og har spurgt tre eksperter, hvilke retssikkerhedsmæssige faldgruber de ser i udviklingen.


Højesteret cementerer advokaters tavshedspligt
Igennem snart tre år har advokat Christian Laubjerg sammen med Advokatrådet kæmpet for sin tavshedspligt i en principiel sag. Det har kostet både tid og energi, men han er stolt over at have slået et slag for det, han kalder kronjuvelen i advokatetikken. I sidste ende er tavshedspligten helt afgørende for borgernes tillid til advokaterne og retssamfundet, fastslår formanden for Regel- og Tilsynsudvalget. 

 

Undersøgelseskommissioner til serviceeftersyn
De er omkostningstunge, sjældent fremadskuende og de har ofte en meget lang levetid, der giver risiko for, at tiden er løbet fra konklusionerne. Men kommissioner kan i den rette sammenhæng give et nyttigt indblik i forhold, som ellers ikke ville komme for dagen. Det er ikke et perfekt redskab, men dog det bedste vi har, skriver professor Michael Gøtze i en analyse.

 

Læs Advokaten på Advokatsamfundet.dk.