Advokatsamfundets logo
Advokatsamfundets Nyhedsbrev
21-04-2016
Nr. 7/2016

Advokatsamfundets Nyhedsbrev


Det sker i Advokatsamfundet

Møde med skatteministeren om skattely
Skatteminister Karsten Lauritzen har på baggrund af oplysningerne i de lækkede dokumenter fra Panama om skatteunddragelse besluttet at indkalde en række udvalgte organisationer til et hastemøde til en nærmere drøftelse af problemstillingen. Mødet fandt sted i Skatteministeriet 15. april 2016, og fra Advokatrådet deltog formanden for Advokatrådets Skatteudvalg Kim Pedersen og afdelingschef Lars Økjær Jørgensen, som under mødet blandt andet redegjorde for Advokatrådets tilsynsindsats.

Se SKATs anbefalinger for grænseoverskridende skatterådgivning, som er udarbejdet i samarbejde med relevante myndigheder og organisationer, herunder Advokatrådet.

Kom og bland dig i debatten om fremtidens jurist
Skal den juridiske uddannelse blot være en teknisk uddannelse, der uddanner juridiske håndværkere? Eller bør juristen også spille en rolle, når det kommer til retssikkerhed og retspolitik? Det er nogle af de spørgsmål, Advokatsamfundet sætter fokus på med debatarrangementet ‘Fremtidens Jurist’. Mød blandt andre Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, professor Mads Bryde Andersen, departementschef Barbara Bertelsen, rigsadvokat Ole Hasselgaard, advokat og tidligere medlem af Folketinget Line Barfod, formand for DJØF Lisa Herold Ferbing, dommer og næstformand i Den Danske Dommerforening Elisabet Michelsen, advokat og tidligere formand for FAAF Karin Bregnehøj Bechgaard. Arrangementets ordstyrer er journalist og forfatter, Niels Krause-Kjær.
Debatten finder sted 12. maj fra klokken 16 til klokken 19 i Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K.

Tilmelding skal ske på tilmelding@advokatsamfundet.dk senest 28. april. Antallet af pladser til arrangementet er begrænset.

Læs mere om debatarrangementet Fremtidens Jurist

Læs mere i nyeste nummer af Advokaten om de udfordringer, fremtidens jurist står over for, og hvilke kompetencer uddannelsen skal give i fremtiden.

Stor opbakning til Advokatrådets arbejdsgruppe i Grønland
Der var stor opbakning fra alle sider, da Advokatrådets arbejdsgruppe i midten af april besøgte Grønland for at blive klogere på eventuelle retssikkerhedsmæssige udfordringer i det grønlandske retssystem. Under besøget blev der afholdt møder med advokaterne i Grønland samt de relevante organisationer og myndigheder.
Næste skridt i projektet er afholdelsen af en række tilsvarende møder med relevante parter i København. Herefter udarbejder Advokatrådet en rapport med anbefalinger. Rapporten ventes afgivet omkring årsskiftet.
Projektet om retssikkerhed i Grønland er støttet af Dreyers Fond.

 

Det sker hos domstolene

Ny præsident for Vestre Landsret
Dommerudnævnelsesrådet har indstillet byretspræsident Helle Bertung til præsident for Vestre Landsret. Helle Bertung har siden 2006 været byretspræsident i Retten i Viborg og var inden da landsdommer i Vestre Landsret i 12 år. Helle Bertung afløser Bjarne Christensen, der fratræder stillingen som landsretspræsident ved udgangen af juni 2016.

Læs mere og se alle indstillinger fra Dommerudnævnelsesrådet her

Nye informationsfilm til unge vidner og tiltalte
Unge vidner savner ofte information om retssystemet, og den retssag, de er en del af. Det viser en undersøgelse fra Børnerådet og Rigshospitalet. Derfor har Danmarks Domstole produceret en informationsfilm, der forklarer processer, talemåder og hvem, der er hvem i en retssag. Danmarks Domstole står også bag en film, der henvender sig til unge tiltalte. I filmene fortæller en række unge mennesker om deres oplevelser som vidner eller tiltalte.
Filmene ‘Når du skal i retten‘ og ‘I retten som tiltalt’, henvender sig primært til unge over 15.

Filmen ‘Når du skal i retten’ kan ses her

Filmen ‘I retten som tiltalt‘ kan ses her


Med venlig hilsen

Torben Jensen
Generalsekretær