Gensyn med årgang 2013: Er blevet associeret partner

Print Print
11-02-2021

Advokaten har fulgt fire advokater fra årgang 2013. Det er fem år siden, de sidst fortalte om deres karrierer, men i de kommende nyhedsbreve bringer vi nye interviews – denne gang med Martin Sørensen.

Er blevet associeret partner

Martin Sørensen er 36 år, gift og far til to. Advokat hos Lexsos Advokater i Odense. Arbejder primært med ejendomshandler og erhvervsret.

Hvad er der sket i de senere år?

Sidst vi talte sammen, var jeg ansat hos Kaiser Domino i Kolding, mens jeg boede i Odense. Men det passer ikke længere med familielivet at pendle frem og tilbage, og vi har nu fået to børn, som skal hentes og bringes. I dag er jeg associeret partner hos Lexsos, hvor vi i alt er tolv medarbejdere, og jeg har været her siden maj 2017. Det har givet mere frihed under ansvar at blive associeret partner. Jeg er ansvarlig for min egen omsætning. Hvis jeg ikke præsterer, kan jeg se det på lønsedlen, og jeg skal selv sørge for, at der er kunder i butikken. Samtidig har jeg fået mere frihed og fleksibilitet i hverdagen. Jeg arbejder blandt andet med aftaleindgåelser, ansættelsesret og konkurser, som er spændende hver især.

Hvad har højdepunkterne været?

Udover at få barn nummer to, har jeg opnået møderet ved landsretten. Jeg har haft mange retssager, og det er sjovt. Det er i retten, man tager hovedforhandlingen efter lang tids forberedelse. Her har man håndværket helt inde på livet. Man siger jo, at eksamen er den velforberedtes fest. Jeg møder altid op velforberedt. Jeg kan sagerne ind og ud efter at have arbejdet med dem længe, og det er et højdepunkt hver gang, vi når til retten. Det er spændende, når man skal tilpasse sig vidnernes udsagn, så er udfordringen større. At procedere er jo lidt af et skuespil. Jeg er blevet bedre til det med tiden, og det giver et kick hver gang.

Hvad skal der ske med karrieren i den kommende tid?

Som småbørnsfamilie er man jo presset på flere fronter, så jeg koncentrerer mig om det, jeg har, og om at få den nye familiestruktur til at køre på skinner. Den ældste er lige startet i skole og den lille i vuggestue.  Coronakrisen har påvirket os på flere områder. Min hustru skulle føde midt i nedlukningen, hvor vi alle blev sendt hjem, så det var meget nervepirrende. Vi vidste ikke, om jeg måtte være med til fødslen, men det fik jeg lov til.

I firmaet har vi kunnet mærke en nedgang i sagerne, men det vender nu, og vi forventer snart at være på normalen igen og aner også en pukkel forude. Vi ved, at der kommer en del konkurser, som har ladet vente på sig.

Jeg går selvfølgelig efter at blive partner inden for de næste tre år, men det afhænger jo også af sagsandelen og omsætningen. Der er ingen grund til at blive partner, hvis man ikke kan brødføde sig selv. Jeg klarer mig med det, jeg har nu, men der må godt komme flere kunder. Heldigvis kan jeg mærke anerkendelsen fra tidligere klienter, der sender flere af deres venner og bekendte min vej.

Hvad er dit bedste råd til nye advokater?

Man skal behandle folk ordentligt og med respekt. Det gælder privat som fagligt. Både klienter og kolleger. Jeg er særligt opmærksom på at tale pænt til kolleger i branchen. Alting er nemmere, når man har et godt forhold til sin kollega på den anden side af bordet. Vi er en lille branche, og mange af os kender hinanden. Hvis du støder på fejl hos modparten, som du kan bruge i sagen, skal du selvfølgelig gøre det, men du behøver ikke at påpege fejl, som ikke har betydning for sagen. Undgå at medvirke til den dårlige stemning i en sag – så er det typisk nemmere at få løst sagen til alle parters bedste.

 

Læs også interviewet med Anja Deleuran: Fleksibilitet er guld værd

Læs også interviewet med Claus Pedersen: Før din egen sag


Udskrift fra: https://www.advokatsamfundet.dk/Service/Nyheder/2021/210211 Gensyn med aargang 2013 Er blevet associeret partner.aspx - d. 26-02-2021.
Ophavsretten tilhører Advokatsamfundet.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.