Pas på din tavshedspligt

Print Print
23-03-2020

Advokatens tavshedspligt er noget af det mest centrale i god advokatskik, og det betyder, at der er god grund til at passe særligt på den - også når du arbejder hjemme.

"Tavshedspligten gælder altså også hjemme hos advokaten. Men her kan den selvfølgelig blive særlig udfordret, fordi man arbejder med sine sager, der hvor børn og familie også opholder sig i denne tid. Det betyder, at der er nogle praktiske spilleregler, som man bør overholde,” siger juridisk chef i Advokatsamfundet Lars Økjær Jørgensen.

Han understreger, at der ikke findes særregler for hjemmearbejde, og selv om man jo normalt ikke behøver frygte noget fra familiemedlemmer i den sammenhæng, så har man som advokat et hensyn at tage til klienterne. Det er imidlertid naturligt, at det kan udfordre tavshedspligten, når man arbejder hjemme.

”Mine tre bedste råd er, at du for det første lader telefonsamtaler foregå et sted, hvor ingen andre kan lytte med. For det andet sørg for, at sagsakter lægges væk, når du ikke arbejder med dem. For det tredje, husk at sikre din computer, sådan at den ikke står åben med følsomme oplysninger, når du smutter væk fra den. Også selvom det er i ganske kort tid,” siger han.

Læs mere om regler, tilsyn og indberetninger under Corona-situationen her