Grove beskyldninger mod Mette Grith Stage

Print Print
21-12-2020

Det er grove og utilstedelige  anklager, som folketingsmedlem Naser Khader (K) har rettet mod en advokat, der blot har passet sit job. Det mener Advokatrådets formand, Peter Fogh, efter at Naser Khader i weekenden beskyldte forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der er forsvarsadvokat for en anklaget syrienskriger i en verserende sag, for at ”have et stort medansvar”, hvis hendes klient skulle begå terror i Danmark igen. 

"Vi mener grundlæggende, at Khader er på vildspor med sine kommentarer til advokat Mette Grith Stage. Alle anklagede borgere har ret til en advokat, uanset hvad borgeren er anklaget for. Det er en del af de fuldstændig urokkelige principper, som vi har hyldet og arbejdet efter i vores retssamfund i Danmark, og som vi skal holde godt fast i,” siger Peter Fogh og fortsætter:

"Advokater forsvarer ikke deres klienter, fordi de sympatiserer eller deler holdninger med dem. De gør det som et job og i en højere sags tjeneste, fordi alle har krav på en retfærdig rettergang og dermed også en forsvarer. Advokatens rolle er at yde faglig, uvildig bistand til klienten, uanset hvad klienten er anklaget for. Det er et princip, som skal hjælpe alle borgere."

Anklagerne kom efter at Mette Grith Stage på sociale medier skrev, at hun modtager trusler på grund af det arbejde, hun udfører. 

"Advokater er hårdhudede, men den slags hører ingen steder hjemme. Den her sag er en god anledning til at påpege, at offentligheden generelt – og politikere i særdeleshed – skal holde sig fra at forbinde advokater med klienters påståede gerninger uanset anklagen. Advokaten påtager sig en rolle som en aktør i retssamfundet," siger Peter Fogh.

Peter Fogh er derfor også tilfreds med, at Naser Khader søndag i en mail over for Berlingske har erklæret, at han ikke mener forsvarsadvokaten har et medansvar.