Advokatsamfundet i tæt dialog med myndighederne

Print Print
23-03-2020

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde i dag meddelt, at Danmark fortsat vil være lukket ned frem til 13. april 2020.

”Det er 12 dage siden, regeringen og myndighederne begyndte at lukke Danmark ned. Det betyder, at vi ser ind i en samlet meget lang nedlukning, og det skaber naturligvis et yderligere forværret perspektiv på situationen og dermed følger flere udsættelser,” siger Advokatrådets formand, Peter Fogh.

”Det betyder blandt andet, at retsmøder bliver udskudt, og det kan have alvorlige konsekvenser – eksempelvis for de mennesker, der sidder varetægtsfængslede. Når mange retssager bliver udskudt, betyder det også, at der ikke vil være en normal situation på den anden side af Corona-krisen. Det tager vi naturligvis alvorligt, og vi er i tæt dialog med relevante myndigheder om, hvordan man kan afbøde følgevirkningerne – herunder også de økonomiske udfordringer for advokater, der er særligt udfordrede på baggrund af situationen,” siger han.

Advokatsamfundet følger situationen tæt og opdaterer løbende hjemmesiden, hvor der findes svar på de spørgsmål, som advokater sender ind.  Vær opmærksom på, at mange af spørgsmålene er komplekse, og det kan tage tid at svare. Det vil fremgå af Q&A, såfremt svar er på vej.

Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at sende dem til samfund@advokatsamfundet.dk. Vi svarer ikke på hver enkelt henvendelse direkte, men henviser til hjemmesiden.

Gå til Q&A