Hæderspris til Pernille Backhausen

Print Print
29-05-2019

Advokat Pernille Backhausen modtog Advokatsamfundets Fonds hæderspris 2019 på Advokatmødet. Fonden tildeler Pernille Backhausen prisen for et stort engagement i det kollegiale arbejde og for sit store arbejde inden for udviklingen på området for arbejds- og ansættelsesret. Hun har desuden et stort fokus på andre emner, herunder de særlige forhold omkring advokatundersøgelser og undersøgelseskommissioner.

Senest har Pernille Backhausen været medlem af Udvalget om Undersøgelseskommissioner på vegne af Advokatsamfundet og Danske Advokater, hvor hun ikke blot har et skarpt øje for det teknisk juridiske, men også for de retssikkerhedsmæssige udfordringer i tilrettelæggelsen af undersøgelses­kommissioner. 

”Hun deltager også gerne i den offentlige debat omkring blandt andet retssikkerhed, og det gør hun på kvalificeret vis med stærke holdninger til, hvad advokater kan og bør gøre, og hvilke forpligtelser advokater har ”, sagde formanden for Advokatsamfundets Fond, Peter Fogh, ved overrækkelsen.