Fagligt og festligt

Print Print
29-05-2019

Advokatsamfundets 100 års jubilæum blev fejret med en farvestrålende cocktail af lige dele fagligt indhold, debat og visioner, musikalitet, satire og fest.

Fagligt og festligt var nøgleordene for fejringen af jubilæet, der fandt sted i forbindelse med Advokatmødet 24. maj og bød på et varieret og tætpakket program for de tilmeldte medlemmer.

Det begyndte med de faglige indslag i en godt fyldt sal i Den Sorte Diamant i København. Jes Dorph-Petersen var moderator, og da tv-journalisten åbnede det faglige program med at ønske tillykke med de 100 år, kunne han berette, at hans morfar Detlef Thomsen var Advokatsamfundets første og desuden længst siddende generalsekretær.

Dernæst bød generalsekretær Andrew Hjuler Crichton velkommen, hvorefter Advokatrådets formand Peter Fogh indtog talerstolen. Han fastslog Advokatsamfundets vigtigste funktion som en organisation nedsat ved lov med det formål at gennemføre tilsyn og disciplinære systemer:

”Kerneområderne er de samme som i 1919: Retssikkerhed, uafhængighed og integritet”, sagde Peter Fogh og supplerede: Retssikkerhed går aldrig af mode, og det sikres gennem en uafhængig advokatstand.