Få gratis psykologhjælp, hvis du som advokat bliver udsat for trusler

Print Print
28-02-2019

Modtager du som advokat trusler, eller bliver du chikaneret? Så er det nu blevet muligt at få rådgivning samt gratis og anonym psykologhjælp gennem Advokatsamfundet, der har fået støtte af Dreyers Fond.

Trusler og chikane er et udbredt problem blandt især straffe- og familieretsadvokater, viste en undersøgelse, som Advokatsamfundet lavede i 2016. Her svarede godt 40 procent af de adspurgte familieretsadvokater, at de havde oplevet trusler eller chikane, mens tallet blandt strafferetsadvokaterne var knap 30 procent. 

Ved at ringe til Advokatsamfundet på 33 96 97 98 kan du som advokat nu få hjælp til at vurdere, om der eksempelvis er grundlag for en politianmeldelse eller et polititilhold, ligesom du kan få Advokatsamfundet til at overtage korrespondancen, hvis du ikke ønsker at læse eller besvare skriftlige henvendelser af truende karakter. Har du brug for psykologhjælp, kan du kontakte Falck Health Care på 70 10 20 12, både for telefonisk krisehjælp og længere samtaleforløb.   

Læs mere om mulighederne for støtte og få gode råd i Advokatsamfundets vejledning ’Trusler og chikane – advokatens praktiske regler og muligheder for støtte’ .

Læs også temaet om trusler og chikane mod advokater i det nye nummer af Advokaten.