Advokatrådets Journalistpris 2019 til journalist på Finans

Print Print
29-05-2019

Lone Andersen fra Finans modtog Advokatrådets Journalistpris 2019 for kvalificeret formidling af retsstoffet igennem mange år. Retsområdet er et vigtigt samfundsmæssigt område – men samtidig svært tilgængeligt. Grundig journalistik, der i styrker befolkningens indsigt i retssamfundet, er derfor af særlig betydning.

I sit valg blandt 30 nominerede til Journalistprisen 2019 har Advokatrådet lagt vægt på, at Lone Andersen er kendt for grundighed, ordentlighed og saglighed i sit journalistiske arbejde. I sit virke som reporter på JP Finans siden 2014 og tidligere 13 år på Jyllands-Posten har hun skrevet talrige artikler med retssamfundet som omdrejningspunkt. Advokatrådet begrunder videre, at det i en tid med hurtige nyheder er en fornøjelse at læse Lone Andersens artikler, der er perspektiverende, seriøse, grundige, objektive og præget af en kritisk gennemgang af de faktuelle forhold.

”Lone Andersen stiller gerne de kritiske spørgsmål, lytter og er kendt som fair i sin fremstilling af problemstillingen. Hun er desuden dygtig til at nuancere ofte svært tilgængelige problemstillinger og har desuden en god pen”, sagde generalsekretær Andrew Hjuler Crichton i forbindelse med overrækkelse af prisen.