Tag debatten om genom-registret nu

Print Print
02-03-2018

Hvis politikerne opretter Nationalt Genom Center, der skal indsamle danske patienters dna, vil Folketinget blive underlagt et stort pres for at lade politiet søge bredt i registret. Det skriver Politiken i en række artikler i denne uge.

Baggrunden er Folketingets planer om at oprette et nationalt dna-register, der skal styrke forskning i personlig medicin.

I det nuværende lovforslag er der lagt op til, at politiet kan få adgang til genetiske oplysninger om enkeltpersoner i registret. Men med en bred søgeadgang vil politiet kunne få mulighed for at teste, om et dna-spor fra et gerningssted matcher en profil i registret.

Det medgav Sundhedsministeriet tirsdag i Politiken, selv om ministeren før har afvist, at politiet vil få nogen adgang.

I det nuværende lovforslag ser det dog ikke ud til, at politiet får bred adgang til at søge i registret. Men det kan blive et spørgsmål om tid, mener generalsekretær i Advokatsamfundet, Torben Jensen.

”Jo større registret bliver, des større bliver presset for at give udvidet adgang til politiet. Den debat skal vi tage nu, ikke på den anden side af et terrorangreb eller en bandekrig, hvor politikerne er under pres”, siger han til Politiken.


Udskrift fra: https://www.advokatsamfundet.dk/Service/Nyheder/2018/Tag debatten om genom-registret nu.aspx - d. 20-09-2018.
Ophavsretten tilhører Advokatsamfundet.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.