Stort velkommen til nye advokater

Print Print
20-09-2018

Der var linet op til mingling og dans, da Advokatrådet fejrede de nye advokater med loungefest på Toldboden i København fredag i sidste uge.

Advokatrådets formand, Peter Fogh, bød de nyuddannede advokater velkommen til Advokatsamfundet og en branche fuld af muligheder.

- I er det sted i jeres liv, hvor I skal træffe nogle meget store beslutninger om, hvilken retning jeres karriere som advokat skal gå i. Mulighederne – og diversiteten – i en advokatkarriere er uendeligt store. Valget er jeres, og det vil give jer vidt forskellige karriereforløb og fokusområder.

De nye advokater træder ind i en branche, der konstant er under udvikling og senest har set en hastig digital udvikling. Peter Fogh opfordrede de nye advokater til at omfavne udviklingen og bruge den positivt.

Uanset karrievej bliver de nyuddannede advokater en del af at værdifællesskab, som de skal værdsætte og værne om. Peter Fogh opfordrede de nye advokater til at vise, at de gør et godt stykke arbejde hver eneste dag og hjælper alle i samfundet, lige fra kontanthjælpsmodtageren, der er utilfreds med kommunen, til det børsnoterede selskab, som er i gang med et kæmpe opkøb.

Advokatbranchen har det seneste år været ramt af nogle uheldige sager, som har skabt dårlig omtale, ikke bare for de involverede, men også for alle andre advokater, der passer deres job samvittighedsfuldt. I en ny troværdighedsmåling fra kommunikationsbureauet Radius ligger advokater troværdighed på en 18. plads ud af 26 professioner.

- Det skal vi have lavet om på! Vi skal vise, at vi er en stand, hvor ordentlighed, grundighed og uafhængighed er centrale principper, sagde Peter Fogh.

Også næstformand i Djøf Advokat, Rasmus Thingholm, bød de nye advokater velkommen til advokatstanden og lagde i sin tale vægt på, at branchen skal holde fanen højt.

- Faktum er, at advokaters troværdighed er faldet i forhold til andre professioner, og at vi i advokatstanden har en fælles opgave, der er vigtigere end nogensinde før, nemlig at holde både vores faglighed og vores etiske standarder på højeste niveau.

Efter talerne dannede Toldboden rammen om mere mingling blandt de nye advokater, drinks, snacks og livekoncert med Nabiha og L.I.G.A.

Se billeder fra årsfesten i det nye nummer af Advokaten, som udkommer på mandag .