Konstruktivt indspark til udviklingen af tilsynet

Print Print
05-07-2018

Justitsministeriets lovforslag om forsvarsadvokater og Advokatsamfundets tilsyn, som nu er sendt i høring, baserer sig på en undersøgelse af forsvarsadvokater, som revisionsfirmaet Ernst & Young har udført for Justitsministeriet. Generalsekretær i Advokatsamfundet, Torben Jensen, hæfter sig særligt ved, at hovedkonklusionen i rapporten underbygger advokaters uafhængighed og integritet.

”Vi kan med tilfredshed konstatere, at rapportens hovedkonklusion er, at tilsynet med advokaterne ligger det rigtige sted, nemlig i Advokatsamfundet, og at der ikke er noget grundlag for at flytte tilsynet eksempelvis til en offentlig myndighed. Det er afgørende for os og for retssamfundet som helhed, at man sikrer en tilsynsordning med advokaterne, som er 100 procent uafhængig af statsmagten”, siger Torben Jensen.

Han understreger, at rapporten i øvrigt ligger fint i tråd med Advokatrådets ønsker til et styrket tilsyn.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi selv har haft en række ønsker til styrkelse af tilsynet med advokater. Ønsker, som vi er tilfredse med også har fundet vej til det lovudkast, som Justitsministeriet har udarbejdet. Derfor ligger de tiltag, som anbefales i rapporten, fint i tråd med Advokatrådets egne ønsker om et styrket tilsyn”, siger Torben Jensen og tilføjer:

”Desuden indeholder rapporten en række anbefalinger til, hvordan vi kan intensivere vores tilsyn med advokaterne, og det er naturligvis noget, som vi vil føre ud i livet i den kommende tid. Så alt i alt ser vi faktisk mere rapporten som et godt og konstruktivt indspark til udviklingen af vores tilsyn end en kritik af tilsynet”.

Læs mere om justitsministerens udspil og se rapporten fra Ernst & Young .