Hvad må forsvarsadvokater medbringe i Kriminalforsorgens institutioner?

Print Print
24-05-2018

Kriminalforsorgen har præciseret retningslinjerne for, hvilket kommunikationsudstyr, tilbehør og anden elektronik forsvarsadvokater må medbringe, når de besøger en klient i Kriminalforsorgens institutioner.

Kommunikationsudstyr og tilbehør

Forsvarsadvokater må som hovedregel ikke medbringe kommunikationsudstyr og tilbehør, eksempelvis mobiltelefoner, smartwatches, trådløse headsets, oplader, batterier, SIM-kort og USB-stik med internetadgang.

Forsvarsadvokater må dog medbringe én computer, Ipad eller tablet, hvis udstyret har en skærmstørrelse på over 10”, er på flytilstand, så al trådløs kommunikation er deaktiveret, og hvis udstyret fremvises til personalet og registreres. Der må gerne medbringes tilbehør.

Anden elektronik

Forsvarsadvokater må medbringe anden elektronik, der ikke er kommunikationsudstyr. Det gælder blandt andet almindelige ure, diktafoner og lommeregnere.

Alt kommunikationsudstyr og tilbehør skal fremvises til personalet, som skal registrere det på en særlig blanket. Det er forsvarsadvokatens ansvar at sikre, at det medbragte udstyr ikke overtræder forbuddet om at medbringe kommunikationsudstyr. En overtrædelse kan medføre politianmeldelse.

Find retningslinjerne her