Dreyers Fonds Hæderspris går til Mads Krøger Pramming

Print Print
15-03-2018

Advokat Mads Krøger Pramming modtager dette års hæderspris fra Dreyers Fond. Han får prisen for sit store kollegiale arbejde, sin utrættelige indsats inden for retsområder med særligt udsatte mennesker og sin evne til at sætte fokus på samfundsmæssige problemstillinger i et juridisk perspektiv.

- Det betyder utroligt meget for mig at få prisen, ikke mindst fordi den bliver givet af advokatstanden. Jeg fører sager på et vanskeligt område over for myndighederne og taber mange sager. Derfor betyder branchens anerkendelse meget. Den viser, at det giver mening at føre de svære og nogle gange håbløse sager, siger Mads Krøger Pramming.

Han mener, det er vigtigt, at udsatte grupper får hjælp til at råbe op over for myndigheder og domstole, og den opgave har han påtaget sig. Han har hjulpet krigsveteraner, hvis psykiske skader ikke blev anerkendt som arbejdsskader af Arbejdsskadestyrelsen. Og han har hjulpet børnene i den såkaldte Slagelse-sag, hvor Slagelse Kommune blev draget til ansvar for lemfældig håndtering af deres ansvar over for anbragte børn.

- Det, der især er vigtigt for mig, er borgernes retssikkerhed i mødet med forvaltningen. Det er et stort problem, at domstolene ikke blander sig i, hvad myndighederne foretager sig, for det betyder, at myndighederne ligger uden for domstolenes kontrol. De kan gøre, hvad der passer dem, og det rammer udsatte grupper rigtig hårdt, siger Mads Krøger Pramming, der får overrakt prisen 22. marts.