Åbent brev til skatteministeren

Print Print
26-04-2018

Retssikkerheden vil blive væsentligt forringet, hvis skatteminister Karsten Lauritzens (V) fjerde retssikkerhedspakke bliver vedtaget. Det mener Advokatsamfundet, som i samarbejde med Danske Revisorer, Dansk Industri og Dansk Erhverv har sendt et åbent brev til skatteministeren.

Retssikkerhedspakkens formål er at modernisere klagestrukturen på skatteområdet. Men pakken går i den helt forkerte retning, skriver de fire organisationer i brevet, hvor de peger på, at pakken lægger op til at fjerne centrale retssikkerhedselementer i klagereglerne som høring, afholdelse af møde og ret til at fremlægge yderligere oplysninger, der i sidste ende er beregnet til at få de rigtige afgørelser. Det er en ærgerlig udvikling – også selvom man måske kan spare lidt tid på sagsbehandlingen.

”Lange sagsbehandlingstider udgør et problem for retssikkerheden. Men indgreb i forhold til borgernes og virksomhedernes ret til en ordentlig sagsbehandling er bestemt ikke den rigtige løsning på dette problem,” skriver de fire organisationer i brevet.

Skatteministeren har inviteret alle fire organisationer til møde om problemstillingen.

Læs det åbne brev til skatteministeren her