Skatteministeren løftede sløret for næste retssikkerhedspakke

Print Print
19-01-2017

Retssikkerhedskonference:

Transparens, klarhed i lovgivningen og genopretning af retssikkerheden. Det var overskrifterne på Retssikkerhedskonferencen, som Advokatsamfundet, Danske Advokater og FSR – Danske Revisorer afholdt på Christiansborg onsdag 18. januar.
Her fortalte skatteminister Karsten Lauritzen om arbejdet med Retssikkerhedspakke III.
”Det bliver en gammel dame, som vi rusker op i – nemlig skattekontrolloven. Det er nødvendigt, da dele af den stammer helt tilbage fra 1946”, sagde ministeren og uddybede, at det bærende bliver at dele loven op i to områder: Kontrol og indberetning.
”Det vil styrke retssikkerheden at opdele loven, fordi den bliver mere overskuelig – det gælder både for borgere og virksomheder men også de myndigheder, der skal administrere loven. Mit ønske er, at SKATs beføjelser bliver trukket op i loven, og at der bliver klare regler, som er til at forstå”, sagde Karsten Lauritzen.
Ministeren kvitterede desuden for onsdagens debatindlæg i Berlingske Tidende, hvor arrangørerne af konferencen stod bag et forslag om at give virksomheder mulighed for at indbetale deres gæld til SKAT, i de tilfælde, hvor SKAT vælger at gå videre til domstolene med en sag, som virksomheden har vundet ved Landsskatteretten – en sag, som kan trække ud, hvis den skal prøves ved flere instanser.
”Det er et forslag, som vi gerne vil se nærmere på. Jeg kan dog ikke love, at man ligefrem får en god rente hos SKAT”, sagde Karsten Lauritzen.

Læs arrangørernes kronik om ønskerne til skatteministerens retssikkerhedspakker

Læs debatindlæg i Berlingske 18. januar 2017

Læs skatteministerens svar i Berlingske 19. januar 2017