Kulturnat i Advokaternes Hus

Print Print
26-10-2017


Var det nødværge? Eller var det selvtægt? Det var spørgsmålet, da Advokatsamfundet i samarbejde med Danmarks Domstole genopførte Folkedomstolen på Kulturnatten. Processpillet er altid et tilløbsstykke på Folkemødet på Bornholm. Det blev det også på Kulturnatten, hvor det var op til publikum at afgøre sagen og udmåle straffen.

Interessen for advokatens rolle i retssamfundet er stor, og mere end 300 gæster lagde vejen forbi Advokatsamfundet – ikke blot for at overvære den fiktive retssag – men også for at få viden om, hvordan man får økonomisk støtte til en retssag og for at høre mere om det nye familieretssystem, som regeringen har på tegnebrættet.

Også forsvarerens etiske dilemmaer i mødet med klienten var til debat, da forsvarsadvokaterne Karoline Normann og Henrik Stagetorn udfordrede publikum med spørgsmål om, hvor grænserne går for forsvarsadvokaten i mødet med klienten.

Danmarks Radio var med på sidelinjen, og i den kommende sæson af programmet Tiltalt på DR2 vil der blive vist klip fra blandt andet Folkedomstolen.