Ingen retssikkerhed for de svageste

Print Print
30-11-2017

 
De facto har man frataget de svageste deres rettigheder, for man magter dem ikke. Det konstaterer Nanna W. Gotfredsen fra Gadejuristen, i det nye nummer af Advokaten. Hun hjælper stofmisbrugere og psykisk syge på gadeplan med at få de mest grundlæggende rettigheder.

Også advokat Mads Krøger Pramming gør en indsats for at løfte retssikkerheden for de svageste. Den 14. juni 2017 dømte landsretten Slagelse Kommune til at betale 100.000 kroner i erstatning til hver af tre søstre, der blev udsat for overgreb i en plejefamilie uden tilsyn. Det er en kæmpe ære at være med til at skabe et principielt resultat, der måske gør verden til et lidt bedre sted, siger han.

Med Slagelse-dommen er der lagt vigtige spor ud for den vifte af sager, som er på vej, skriver lektor, ph.d. Stine Jørgensen, og professor, ph.d. Michael Gøtze, fra Københavns Universitet i en analyse. Forfatterne håber, at det fremadrettet kan være med til at skærpe kommuners opmærksomhed på deres beskyttelses- og handlepligt i børnemisbrugssager. 

Læs mere i det nye nummer af Advokaten


Udskrift fra: https://www.advokatsamfundet.dk/Service/Nyheder/2017/Ingen retssikkerhed for de svageste.aspx - d. 21-11-2018.
Ophavsretten tilhører Advokatsamfundet.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.