Advokatrådets Journalistpris 2017 til Politiken-journalist

Print Print
22-05-2017


Frank Hvilsom fra dagbladet Politiken
modtog Advokatrådets Journalistpris 2017. Prisen, som er på 20.000 kroner, er en anerkendelse for at kunne give komplicerede retspolitiske emner liv.

Ved valget har Advokatrådet lagt vægt på, at Frank Hvilsom med sine bredere og ofte funderende artikler er med til at skabe debat indenfor det retspolitiske område.

Advokatrådet har blandt andet lagt vægt på, at Frank Hvilsom er lyttende og en journalistisk fighter, der ikke giver op, selvom emnet kan være svært tilgængeligt og måske ikke indeholder præcis den case eller den knivskarpe nyhed, som journalister sædvanligvis efterspørger.  Han har en særlig interesse for mennesket bag retssystemet, og de konsekvenser, som manglende retssikkerhed har for den enkelte.

Frank Hvilsoms historier spænder vidt: Fra klassiske reportager til de undersøgende projekter, hvor han ind imellem lader bilerne med blå blink køre forbi for at tage et spadestik dybere i de sager, hvor retssikkerhed er på spil. Journalistik handler om at lade os se de andre. At se hvordan vores valg påvirker deres liv, for det er først der, vi kan se os selv.

Hans grundighed er sjælden i en tid med stort nyhedsflow. Det har vi blandt andet set i forbindelse med Advokatrådets rapport Retssikkerhed i Grønland, hvor han dels afsøgte mange hjørner af problematikken, dels ikke gav op, selvom det ikke var muligt at underbygge artiklen på traditionel vis med en case.

Frank Hvilsom var nomineret til Journalistprisen af tre uafhængige parter.