Folkedomstolen 2016

Print Print
22-06-2016

 

To kolleger mødes på Bornholm til Folkemødet. Efter en aften med drinks og flirt ender de på hans hotelværelse, og hvordan natten herefter udvikler sig, har de to vidt forskellig opfattelse af. Hun siger, at hun er blevet voldtaget. Han siger nej.
Det var casen, da Advokatrådet for femte år i træk afholdt et processpil – Folkedomstolen – i tæt samarbejde med Den Danske Dommerforening og Domstolsstyrelsen, hvor både publikum og Folketingets Retsudvalg var inviteret til at dømme i sagen, der bygger på en landsretsdom.
Lige så uenige som anklager og forurettede var publikum og politikere. Mens publikum ikke fandt det for bevist, at der var sket en voldtægt, mente et flertal af politikerne, at manden var skyldig – heriblandt Pernille Skipper (EL), der samtidig understregede, at det var en af de sværeste sager, der havde været i Folkedomstolen.
- Jeg mener, at manden er skyldig i voldtægt – selvom der er tale om en af de nederste grader af forsæt. Jeg lægger blandt andet vægt på, at kvinden ikke tør modsætte sig manden. For skal kvinden nødvendigvis have sparket og kradset, før der beviseligt er tale om en voldtægt? Jeg mener, at vi har et problem, når ansvaret for en voldtægt ofte kommer til at ligge hos kvinderne, sagde hun blandt andet.
I den landsretsdom, som lå til grund for processpillet, endte sagen med en frikendelse af den tiltalte.

Læs mere i Advokaten, der udkommer 29. juni.