Internationale nyheder fra CCBE

Print Print
08-09-2016

 

Sammenslutningen af advokatsamfund i Europa (CCBE) udsender regelmæssigt nyhedsbrev, som fremgår af deres hjemmeside.

Læs uddrag fra seneste nyhedsbrev:
 
Præsidenten for CCBE ser med bekymring på efterdønningerne af kupforsøget i Tyrkiet 15. juli i år. På nuværende tidspunkt er 82.000 offentligt ansatte blevet suspenderet, og 35.000 er blevet arresteret og sidder varetægtsfængslet i overfyldte fængsler. Dette sammenholdt med Erdogans flirten med genindførelse af dødsstraffen vil være endnu et brud med internationale konventioner og fundamentale frihedsrettigheder.

Den 9. juli var et-årsdagen for de kinesiske myndigheders anholdelse af hundredvis af menneskerettighedsadvokater, ansatte på advokatkontorer og familiemedlemmer til disse, hvilket førte til afhøringer, trusler, fængsling på baggrund af tvivlsomme anklager om strafbare handlinger samt forsvindinger. Dette markerede CCBE ved at sende et brev til de kinesiske myndigheder, hvor de opfordres til at indstille overgrebene mod menneskerettighedsadvokaterne og ansatte samt familie. 

Stærkt funderede advokatsamfund er medvirkende til at sikre borgernes retssikkerhed samt respekt om fundamentale frihedsrettigheder, og CCBE afholder en konference 21. oktober 2016 i Paris om fremtidens advokatsamfund, og hvordan de kan udvikles og moderniseres for at tilpasse fremtidens behov.
 
Hele CCBE's nyhedsbrev kan læses her.