Mit Grønland: Advokater fortæller om at arbejde i Grønland

Print Print
28-11-2016


Læs portrættet af advokat Peter Schriver, Nuuk, i det nye nummer af Advokaten, hvor han fortæller om den udvikling, der er sket i de 17 år, hvor han har arbejdet og boet i Grønland. Han siger blandt andet:
“I dag er vi 20 advokater i Grønland. Så rent faktisk er det lykkedes at næsten fordoble antallet af lokale advokater. Det gør det muligt at tage mange flere sager selv. Især de store københavnerkontorer har stadig sager heroppe, men det er ofte de meget specialiserede sager, som går videre til Danmark.”
“Her i Grønland har vi også specialviden, men vi har ikke mulighed for at dække alt. Det er lidt som i den lokale urforretning, som ikke blot sælger ure, men også te og garn, for det er et lille samfund, hvor det er nødvendigt at have forskellige varer på hylderne. Her på kontoret koncentrerer vi os om erhvervssager, blandt andet inden for råstof, olie og mineraler, hvilket giver mange kontakter til udenlandske klienter, men kontoret må for eksempel også tage nogle af de sociale sager, fordi der er et behov. Vi stiller selvfølgelig op.”  
Artiklen er den første i en ny serie – Mit Grønland – hvor en række advokater fortæller om deres arbejde i Grønland, og hvilke retssikkerhedsmæssige udfordringer de ser.

Læs artiklen i det nye nummer af Advokaten