Vigtig ændring om indhentning af oplysninger om jordforurening

Print Print
03-08-2015

Til alle ejendomsmæglere og advokater i Region Hovedstaden

Vigtig ændring om indhentning af oplysninger om jordforurening

Hvert år besvarer Region Hovedstaden ca. 28.000 forespørgsler om jordforurening. Forespørgslerne kommer typisk fra ejendomsmæglere og advokater. På sigt skal ejendomsmæglere og andre interesserede selv kunne finde disse oplysninger for alle kommuner ved søgning på regionens hjemmeside.

Region Hovedstaden lægger løbende kommuner på regionens hjemmeside, når de er klar. Følgende kommuner er lagt på regionens hjemmeside:

3. marts 2014:  Allerød og Hørsholm Kommune  
1. september 2014: Egedal, Furesø og Rudersdal Kommune
1. december 2014: Albertslund, Brøndby, Fredensborg og Vallensbæk Kommune
1. juli 2015: Ballerup, Helsingør, Hillerød og Ishøj Kommune (NYT)


Indhentning af forureningsoplysning for en ejendom i Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Egedal, Fredensborg, Furesø, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Ishøj, Rudersdal og Vallensbæk Kommune

For ovenstående kommuner skal der ikke længere sendes mail til Region Hovedstaden, når der ønskes oplysning om jordforurening på en grund.
I stedet skal der søges på regionens hjemmeside ud fra ejendommens matrikelnummer og ejerlav.  Det er muligt at udskrive en attest om grunden.

Indhentning af forureningsoplysning for en ejendom i øvrige kommuner
De øvrige kommuner i Region Hovedstaden vil løbende blive lagt på Regionens hjemmeside, når data er klar. Indtil da, skal der fortsat søges oplysninger om jordforurening ved at indsende skemaet ”Oplysninger om jordforurening” (ligger både som pdf og word) til Region Hovedstaden på mail: jordforurening@regionh.dk.


Indhentning af forureningsoplysning på Danmarks Miljøportal
Danmarks Miljøportal kan man også finde oplysninger om forurenede grunde og få udskrevet en Jordforureningsattest (Vejledning). Man skal være opmærksom på, at en søgning på Danmarks Miljøportal kun giver oplysning om grunde, hvor forureningen er kortlagt eller grunde, hvor regionen har vurderet, at den ikke skal kortlægges.

Med venlig hilsen
Region Hovedstaden
Center for Regional Udvikling 

  


Udskrift fra: https://www.advokatsamfundet.dk/Service/Nyheder/2015/jordforurerning.aspx - d. 25-06-2019.
Ophavsretten tilhører Advokatsamfundet.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.