Fire forrygende dage på Folkemødet

Print Print
24-06-2013


Der var fuldt hus i teltet på havnen i Allinge i de fire dage, hvor Advokatrådet havde slået teltdørene op for at byde inden for til afviklingen af en ny sag i Folkedomstolen, løsning af nabostrid ved retsmægling, advokatvagt og masser af debat om retssikkerhed.

Mange besøgende lagde vejen forbi til en snak om især unge og retssamfundet, og Folketingets retsordførere deltog ivrigt i debatten i en udvisningssag, hvor de retslige dilemmaer pludselig blev helt konkrete – for selvom den unge Ratko både virkede sympatisk og havde en lys fremtid foran sig, skulle han så sendes tilbage til Serbien efter at være havnet i et slagsmål?

Skatteadvokatvagten var velbesøgt og det samme var den almindelige advokatvagt, hvor både Advokatrådet og de lokale bornholmske advokater havde sagt ja til at give gode råd med på vejen til de godt 100, der valgte at kikke forbi.  Alt fra arveret til aftaleret var oppe at vende, og alle gik derfra med et godt råd og måske en nøglering med Advokatsamfundets logo eller den seneste udgave af Advokaten.

Advokatrådet havde arrangeret både Folkedomstolen og debatterne i samarbejde med Domstolsstyrelsen, Institut for Menneskerettigheder, Rigspolitiets Konfliktråd m.fl.