Advokaten 4

Print Print
21-05-2013

I dette nummer af Advokaten er der fokus på arbejdet med civile sager i byretten

Udvisning: Farvel og utak
Udvisning af udlændinge som følge af dom er mere end tredoblet fra 1991 til 2008. Der findes ingen nye statistikker, der giver overblik over antallet af udvisninger ved dom i dag. Fire af landets skarpeste strafferetsadvokater gør status på udlændingeloven, der siden 1998 har været ændret op mod 50 gange – ofte som led i politiske forhandlinger. Det har gjort den til et kludetæppe af regler, der er mere uklare end nogensinde – men som alligevel får fatale konsekvenser for mennesker, der bliver vist ud af landet.

EU’s kriminalpolitik afspejles i medlemslandenes
I de utallige EU-retsakter om straf og sanktioner, som i løbet af de sidste 15 til 20 år er vedtaget af EU, og som alle medlemslandene – inklusive Danmark – har implementeret, står der stort set intet om udvisning. Men det er ikke helt let at kombinere udvisning og EU’s kriminalpolitik.

Advokatrådet deltager igen i år i Folkemødet
Igen i år deltager Advokatrådet i Folkemødet – denne gang i samarbejde med Danmarks Domstole. Der vil også i år være mulighed for at få et godt råd fra en advokat samt overvære processpil om både strafferetlige og civilretlige områder. Advokatrådet trækker på lokale kræfter på Bornholm bl.a. advokat Christian Dohn, der brænder for at skabe et levende, gribende og solbeskinnet Folkemøde på Bornholm, hvor ordet demokrati gerne skal runge mellem øens klipper, så det giver genlyd i resten af landet. Læs mere om Advokatsamfundets program på advokatsamfundet.dk og folkemoedet.dk.

Læs Advokaten 4 her. 


Udskrift fra: https://www.advokatsamfundet.dk/Service/Nyheder/2013/Advokaten 4.aspx - d. 25-04-2019.
Ophavsretten tilhører Advokatsamfundet.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.