Studieophold i Skotland

Print Print
07-09-2017

Kunne du tænke dig at opleve det skotske retssystem og få en særlig internationalt orienteret oplevelse? Nu har du mulighed for at opbygge eller udbygge dit internationale netværk.

European Lawyers Association (ELA) udbyder igen i 2018 European Lawyers’ Programme i Edinburgh.

Der bliver tale om et spændende, lærerigt og oplevelsesmættet forløb, der begynder 3. april 2018 og slutter 29. juni 2018. Programmet rummer både teori og praktikophold hos advokater og domstole, og igennem forløbet opnår du et akademisk og praktisk kendskab til skotsk ret. Skotland har et common law retssystem som det engelske, så du får samtidig et indblik i, hvad common law er, og hvordan et sådant retssystem fungerer.

De første uger består af undervisning i principperne i det skotske retssystem på Faculty of Advocates’ Training Facility. I resten af forløbet får man mulighed for at være hos praktiserende advokater, Queen’s Counsels og Court of Session- eller High Court-dommere. Man får, alt efter interesse og tid, mulighed for at følge retssager, se procedurer, studere sager man støder på i forløbet, og assistere dem, man følger. Alt sammen er det oplevelser, der giver mulighed for at få sat perspektiv på den juridiske verden herhjemme og give varige kontakter.

Der er ti pladser på programmet, og deltagerkredsen forventes at være fra lige så mange jurisdiktioner, og der vil derfor være gode muligheder for at få op- eller udbygget sit internationale netværk.

Programmet er støttet af The Faculty of Advocates, og undervisningen er gratis. Du skal selv påregne udgifter til transport, indkvartering og leveomkostninger, men der kan søges støtte hos danske fonde.

Vi forestiller os, at vore ansøgere er jurister med mindst to års praktisk erfaring som advokatfuldmægtig, dommerfuldmægtig, myndigheds- eller virksomhedsjurist og har gode engelskkundskaber. I forbindelse med udvælgelsen af kandidater vil der blive gennemført interviews på engelsk.

Ansøgning skal ske med et ansøgningsskema, som du kan få tilsendt tillige med informationsmateriale ved henvendelse til advokat Flemming Keller Hendriksen, KELLER Advokatfirma, på fkh@kellerlaw.dk eller 70 90 90 60.

Læs mere om ELA her 

Ansøgningsfristen er tirsdag den 31. oktober 2017, og interviews vil blive afholdt i de to første uger af november.